gezondheidenwetenschap
Vermindert een dieet met weinig rood vlees het risico op darmkanker niet?

 

4 april 2018

Rood vlees en bewerkt vlees werden enkele jaren geleden toegevoegd aan de lijst van mogelijk kankerverwekkende producten: ze zouden het risico op darmkanker verhogen. Britse onderzoekers zochten het uit bij een grote groep vrouwen en kunnen dit niet bevestigen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Is er een nieuw medicijn voor multiple sclerose in de maak?

 

3 april 2018

Bij patiënten met gevorderde secundair progressieve MS vermindert siponimod het risico op verslechtering van de ziekte, dat meldt een internationale onderzoeksgroep.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Hebben wetenschappers een nieuw orgaan ontdekt?

 

30 maart 2018

Amerikaanse wetenschappers hebben in ons lichaam een netwerk van kanaaltjes ontdekt dat lijkt te fungeren als een tot nu toe onbekend orgaan. Het netwerk zou ook kunnen verklaren hoe kanker zich in ons lichaam verspreidt. 


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Slikken Belgen nog steeds te veel antibiotica?

 

28 maart 2018

Begin deze week raakte bekend dat jonge artsen steeds minder antibiotica voorschrijven. Dat klopt, maar uiteindelijk slikken Belgen nog altijd te veel antibiotica. Dat blijkt uit een internationale studie, gecoördineerd vanuit de universiteit Antwerpen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Heeft tai chi meer effect dan klassieke lichaamsbeweging bij fibromyalgie?

 

27 maart 2018

Het regelmatig beoefenen van de Chinese bewegingsleer tai chi heeft meer effect op fibromyalgie dan de standaard aanbevolen beweegsessies. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers vast.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Is koffie goed voor onze bloedvaten?

 

26 maart 2018

Chlorogeenzuur, een antioxidant aanwezig in koffie, zou onze bloedvaten soepel houden. Volgens wetenschappers verklaart het waarom mensen die regelmatig koffie drinken minder kans hebben op hart- en vaatziekten.


Lees meer