gezondheidenwetenschap
Word je slimmer van chocolade?

 

11 maart 2016

Goed nieuws voor alle ‘chocoholics’: af en toe een reep chocolade, een chocolademuffin of – waarom ook niet – een chocoladetaart eten kan geen kwaad. Volgens Amerikaanse onderzoekers zouden we er zelfs slimmer van worden.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Beschermt vroeg pinda’s en ei eten tegen allergie?

 

10 maart 2016

Er heerst nogal wat verwarring over de leeftijd waarop voeding die een allergische reactie kan uitlokken, mag gegeven worden aan zuigelingen. Wachten we best zo lang mogelijk of kunnen we niet vroeg genoeg beginnen?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Verhogen wit brood, witte pasta en witte rijst het risico op longkanker?

 

9 maart 2016

Koolhydraten, zoals die voorkomen in witte rijst, pasta en wit brood, zouden de kans op longkanker sterk vergroten. Dat blijkt uit het grootste onderzoek ooit naar dit onderwerp.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Kan talkpoeder eierstokkanker veroorzaken?

 

8 maart 2016

Farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson is in de Amerikaanse staat Missouri veroordeeld tot het betalen van een boete van 72 miljoen dollar schadevergoeding aan de familie van Jacqueline Fox die op 62-jarige leeftijd stierf aan eierstokkanker. Talkpoeder van J&J zou het risico op eierstokkanker vergroten.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Kan je hart breken van geluk?

 

7 maart 2016

Het takotsubo-syndroom (TTS), ook wel het ‘gebroken hart-syndroom’ genoemd, ontstaat na een heftige negatieve emotionele gebeurtenis. De hartspier verzwakt, met pijn op de borst, ademnood en soms een hartaanval. Een nieuwe studie toont dat dit ook kan gebeuren na een zeer positieve gebeurtenis.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Hebben wetenschappers het gen ontdekt dat grijs haar veroorzaakt?

 

4 maart 2016

Wetenschappers hebben het gen ontdekt dat verantwoordelijk is voor grijs haar. Een ontdekking die kan leiden tot nieuwe manieren om allerlei tekenen van veroudering tegen te gaan.


Lees meer