Op meerdere nieuwswebsites lazen we dat blootstelling aan de pesticide DDT geassocieerd wordt met Alzheimerdementie. De onderzoekers stellen dat meer onderzoek nodig is naar de impact van ecologische factoren.
Opnieuw lazen we berichten in de media over het risico op levensbedreigende bloedklonters bij vrouwen die de pil slikken. Hoe groot is het gevaar?
Het advies van de Hoge Gezondheidsraad om minder rood vlees en met rood vlees bereide charcuterie te eten, het liefst minder dan 500 g per week, zorgde de voorbije weken voor beroering. Belgen eten graag vlees, maar rood vlees verhoogt het risico op darmkanker.
In de krant lazen we dat antioxidanten, zoals vitamine E en A en ook veel gebruikte slijmverdunners (acetylcysteïne), de groei van sluimerende kankerhaardjes kunnen aanwakkeren. Rokers met een nog niet ontdekte longkanker zouden gevaar kunnen lopen.
Sommige kranten schreven enthousiast over een experiment waarbij onderzoekers erin geslaagd zijn om menselijke haren te laten groeien bij proefmuizen. Maar is het einde van kaalhoofdigheid daarmee in zicht?
De zogenaamde ‘goede’ cholesterol zou toch het risico op hart- en vaatziekten kunnen verhogen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol lijkt te simplistisch.