gezondheidenwetenschap
Verhoogt blootstelling aan DDT de kans op Alzheimer?

 

5 februari 2014

Op meerdere nieuwswebsites lazen we dat blootstelling aan de pesticide DDT geassocieerd wordt met Alzheimerdementie. De onderzoekers stellen dat meer onderzoek nodig is naar de impact van ecologische factoren.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Lopen pilgebruiksters risico op gevaarlijke bloedklonters?

 

4 februari 2014

Opnieuw lazen we berichten in de media over het risico op levensbedreigende bloedklonters bij vrouwen die de pil slikken. Hoe groot is het gevaar?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Verhoogt rood vlees het risico op darmkanker?

 

3 februari 2014

Het advies van de Hoge Gezondheidsraad om minder rood vlees en met rood vlees bereide charcuterie te eten, het liefst minder dan 500 g per week, zorgde de voorbije weken voor beroering. Belgen eten graag vlees, maar rood vlees verhoogt het risico op darmkanker.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Stimuleren supplementen met antioxidanten de groei van longkanker?

 

31 januari 2014

In de krant lazen we dat antioxidanten, zoals vitamine E en A en ook veel gebruikte slijmverdunners (acetylcysteïne), de groei van sluimerende kankerhaardjes kunnen aanwakkeren. Rokers met een nog niet ontdekte longkanker zouden gevaar kunnen lopen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Is het einde van kaalhoofdigheid in zicht?

 

30 januari 2014

Sommige kranten schreven enthousiast over een experiment waarbij onderzoekers erin geslaagd zijn om menselijke haren te laten groeien bij proefmuizen. Maar is het einde van kaalhoofdigheid daarmee in zicht?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Kan goede cholesterol veranderen in slechte?

 

29 januari 2014

De zogenaamde ‘goede’ cholesterol zou toch het risico op hart- en vaatziekten kunnen verhogen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol lijkt te simplistisch.


Lees meer