gezondheidenwetenschap
Groentechips is niet gezonder dan aardappelchips

 

19 augustus 2021

’s Avonds snacken voor de tv is leuk, en een portie chips kan er altijd in. Gelukkig bestaat er groentechips, die gezonder zou zijn. Maar is dat wel zo?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Zakt je IQ tijdelijk na ernstige covid-19?

 

17 augustus 2021

Covidpatiënten die op intensieve zorg hebben gelegen, hebben daarna vaak minder intellectuele capaciteiten. Britse onderzoekers hebben berekend dat je IQ met zeven punten kan dalen na een ernstige besmetting met covid-19.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Sardines kunnen positieve effecten hebben op de gezondheid, maar geen diabetes helpen voorkomen

 

16 augustus 2021

Vis heeft terecht een positief gezondheidsimago. Zo raadt de Hoge Gezondheidsraad aan om eenmaal per week vette vis te eten. Zo kan je je kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Volgens Spaanse onderzoekers zou vette vis, en meer bepaald sardines, ook helpen om diabetes te voorkomen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Van gin-tonic vermager je niet

 

12 augustus 2021

Er wordt vaak beweerd dat je van gin-tonic kan afvallen. De bittere smaak zou je hongergevoel onderdrukken en ervoor zorgen dat je maag zich trager ledigt. Daardoor zou je minder eten, en dus gewicht kunnen verliezen. Maar dat blijkt helaas niet te kloppen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Kan je je spieren beter trainen door de bloedtoevoer te verminderen?

 

10 augustus 2021

Trainen met ‘blood flow restriction’ is een nieuwe hype onder de olympische atleten. Met banden rond je arm of been wordt je bloedtoevoer afgesneden om je spieren te verstevigen. Werkt dat echt?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Plantaardige voeding beschermt misschien tegen ernstige covid-19

 

9 augustus 2021

Het internet staat bol van de beweringen over de miraculeuze effecten van voeding bij covid-19. Er is echter heel weinig onderzoek gedaan naar de al dan niet positieve effecten van voeding. Met een nieuwe studie hebben onderzoekers geprobeerd het verband in kaart te brengen tussen bepaalde voedingspatronen en covid-19.


Lees meer