gezondheidenwetenschap
Brengt de snelheid waarmee coronavaccins ontwikkeld worden de veiligheid ervan in gevaar?

 

27 november 2020

Normaal gezien duurt het enkele jaren vooraleer een nieuw vaccin ontwikkeld is. Dat maakt sommige mensen, waaronder artsen, ongerust over de veiligheid van de nieuwe coronavaccins. Is het allemaal niet te snel gegaan?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Is groeimelk voor peuters echt nodig?

 

26 november 2020

Het aanbod groeimelk in de winkel is zeer groot. Volgens sommigen is groeimelk nodig voor een optimale groei en om voedingstekorten te voorkomen. Anderen stellen dat het niet meer dan een slimme marketingtruc van de voedingsindustrie is.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Hebben veganisten zwakke botten?

 

25 november 2020

Veganisten lopen 43% meer kans op botbreuken dan vleeseters. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Klopt dit?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Zijn exorfines uit voeding de ‘missing link’ bij uiteenlopende mentale problemen?

 

24 november 2020

Heb je last van voedselintoleranties, histamine-intolerantie, depressie, angst, stress, overgewicht of diabetes type 1 of 2? En heb je toevallig ook concentratieproblemen of ADHD/ADD? Ben je gek op brood en zuivel? Eet of drink je veel soja en spinazie? Dan worden je exorfines niet goed afgebroken, lezen we op diverse voedingssites.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Vermindert covid-19 de mannelijke vruchtbaarheid?

 

20 november 2020

Een corona-infectie doormaken kan een grote impact hebben op de kwaliteit van sperma en dus op de vruchtbaarheid. Mannen met een kinderwens kunnen die beter even on hold zetten. Dat onheilspellend bericht kreeg veel aandacht in de media. Klopt die boodschap?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Hebben wetenschappers een belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk ontdekt?

 

18 november 2020

Een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), zegt een van de oorzaken van hoge bloeddruk te hebben ontdekt. Ze vermoeden dat hoge bloeddruk het gevolg is van een bepaald eiwit (Nox5).


Lees meer