Dat te veel vlees een negatieve impact heeft op onze gezondheid en op het milieu, is overtuigend aangetoond. Maar niet iedereen is even gemotiveerd om minder vlees te eten. Nederlandse onderzoekers hebben een aantal strategieën uitgetest om mensen te stimuleren om minder vlees te kopen.
Er komt een nieuwe golf coronabesmettingen op ons af. Zelfs wie volledig gevaccineerd is en eerder covid doormaakte, kan besmet raken en ziek worden. Hoe komt dat en hoe goed zijn we daartegen beschermd?
Deze week wordt met veel tromgeroffel een nieuw voedingssupplement op basis van de gepasteuriseerde bacterie Akkermansia muciniphila aangekondigd. Het supplement zou de gezondheid van mensen met een risico op hart- en vaatziekten, obesitas of diabetes type 2 ten goede komen. Het nieuwe middel, dat ook doet vermageren, wordt als wereldprimeur aangekondigd.
Volgens onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis Brussel zou 30% van de gehospitaliseerde covid-19-patiënten één jaar later een hartafwijking hebben. Dat zou blijken na onderzoek met een CT-scan van de borstkas en een uitgebreide echografie van het hart. Ook de hartfunctie zou lichtjes veranderd zijn. Klopt dat?
Regelmatig zoeken patiënten met chronische pijn hun toevlucht tot medicinale cannabis. Ze zien het vaak als het ultieme redmiddel. Maar is het dat ook?
Koffie zou de kans op impulsieve aankopen vergroten, omdat cafeïne een invloed zou hebben op wat je koopt en hoeveel je uitgeeft tijdens het winkelen. Deze bevinding is gebaseerd op een experiment in verschillende warenhuizen in Spanje en Frankrijk. Klopt dat?