gezondheidenwetenschap
Zijn eieren nu goed of slecht voor het hart?

 

16 maart 2020

Eieren krijgen al jaren veel kritiek omdat ze door hun hoge cholesterolgehalte het risico op hartproblemen zouden verhogen. Uit een nieuw grootschalig Amerikaans onderzoek blijkt nu dat er helemaal geen verband is.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Waarom neemt de overheid drastische maatregelen tegen het coronavirus?

 

13 maart 2020

De Belgische overheid neemt uiterst strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Waarom zijn die plots nodig en hoe gevaarlijk is het Covid-19-virus nu echt?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Wassen we onze handen best met zeep of met een ontsmettingsmiddel?

 

12 maart 2020

Het beste middel tegen besmetting met griep, en bij uitbreiding tegen het nieuwe coronavirus, is je handen wassen. Maar doe je dit best met zeep of met alcoholhoudend ontsmettingsmiddel?


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Moeten we ons laten screenen op glaucoom?

 

11 maart 2020

Deze week is het Wereld Glaucoomweek. Naar schatting lijdt twee procent van de Belgen boven de 40 aan deze oogziekte. Omdat de aandoening vooral leeftijdsgebonden is, zou je vanaf je 40 om de twee jaar op controle moeten bij de oogarts. 65-plussers zouden dit best jaarlijks doen.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Tast fastfood je geheugen aan?

 

10 maart 2020

Een overdaad aan snelle snacks rijk aan suiker en vet vergroot niet alleen de kans op welvaartsziekten, maar zou ook je geheugen aantasten. Dat is althans de conclusie van een nieuw onderzoek.


Lees meer
 
gezondheidenwetenschap
Beschermen bepaalde voedingsmiddelen tegen een beroerte?

 

9 maart 2020

Beroertes zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer twee. Een grootschalige studie toont aan dat er een verband bestaat tussen wat je eet en het risico op een beroerte. Deze studie is uniek omdat ze, in tegenstelling tot vorige onderzoeken, zowel kijkt naar de impact van de voeding op herseninfarcten als op hersenbloedingen.


Lees meer